Lær hemmelighederne bag at bruge bomme succesfuldt og se resultater med det samme

Det er super nemt at finde en tilfældig bomøvelse på nettet eller i en bog - men det er sjældent grundigt forklaret, hvad du skal holde øje med og justere på for at tilpasse øvelsen til lige netop DIN hest.

Når du tilpasser bomøvelsen til DIN hest, kan den understøtte en sund og varieret træning og være med til at opbygge en stærk ridehest.

Dét er lige hvad jeg har brug for - lær mig alle hemmelighederne bag at bruge bomtræning med succes >>

Forestil dig dette scenarie:

Du synes at du træner det samme trummerum lidt for ofte med din hest, så nu har du besluttet at i skal træne med bomme i dag.

Du slæber 5 fine farvede bomme frem og lægger dem ud, en efter en, med lidt afstand imellem, som du har målt op med fødderne (for sådan gør man jo (ikke...)).

Du henter din hest, varmer den op i skridt og sender den over. Og til din store frustration ser det slet ikke så lækkert ud, som du havde forestillet dig.

Hesten går ikke særlig pænt. Måske rammer den flere af bommene. Og du bliver i det hele taget i tvivl om, om din hest får noget godt ud af at i træner med bomme.

Eller måske har du oplevet dette?

Din dyrlæge eller behandler har sagt, at du skal bruge bomme til at træne din hests ryg stærkere så hesten ikke behøver behandling så ofte og ryggen ikke bliver så øm efter ridning.

Men ... du ved ikke hvordan du skal lægge bommene ud og med hvilken afstand.

Så du hopper på nettet og sidder og leder efter gode bomøvelser til at træne rygmuskler på hesten. Du finder en god en, som du dagen efter prøver af på din hest.

Men ... din behandler fortalte dig heller ikke, hvad du skulle kigge efter. Og det eneste du kan se, er en hest, der traver over bommene med hovedet højt i vejret og ryggen sænker. Du tænker, at det da ikke kan være rigtigt sådan der?

Prøv i stedet at forestille dig dette scenarie: 

Det er bomtrænings-dag, så du slæber 5 fine farvede bomme frem og lægger dem ud, en efter en, med den afstand, du ved passer godt til din hest i starten af træningen.

Du henter din hest, varmer den op i skridt og sender den over. Din hest er lidt off i dag, og kommer lidt skævt i gang, men til din store fornøjelse ved du lige præcis hvordan du skal rette på bommene.

Næste gang går hesten meget bedre hen over bommene og du ved lige nøjagtigt hvilke områder af din hests krop du skal kigge på for at vurdere det.

Du går fra dette:

Runde ikoner hjemmeside (31)

til dette: 

Runde ikoner hjemmeside (30)

Og i løbet af bare den ene træning, kan du se, at det har været en god træning for din hest. Og i løbet af nogle uger kan du begynde at se musklerne bygge på de rigtige steder i din hest's overlinje.

Stop med at lægge bommene tilfældigt efter en skabelon og håb på det bedste... 

Med en lille indsats og nørdebrillerne på kan du selv lære at tilpasse bommene til lige det, din hest har brug for.

På dette kursus kommer du igennem teori, der giver dig færdighederne til at analysere din hests bevægelser hen over bommene og du får læssevis af praktiske løsninger og justeringsmuligheder, du kan bruge på en hvilken som helst bomøvelse og hest.

I dette onlinekursus lærer du alt, hvad du har brug for at vide for at bruge bomtræning som et effektivt træningsredskab på vejen til en stærk ridehest:

🦄 Hvordan du introducerer din hest for bomme, så den får en god oplevelse.

🦄 Hvad afstand du skal lægge bommene med, så det passer til din hest.

🦄 Hvordan du lærer din hest at komme over bomme, uden at den rammer dem.

🦄 Hvordan du kan bruge bomme til at hjælpe din hest med at forbedre dens retning og balance, øge dens styrke og samlingsgrad og gøre den skarpere i sin koordination og proprioception.

🦄 Hvad du skal bruge for at komme i gang med bomtræning.

🦄 Færdigheder, der gør dig i stand til selv at designe bomøvelser til lige netop din hest.

🦄 De vigtige ting, at holde øje med i din hests krop mens den går over bomme - det er grundigt forklaret med billeder og streger, så du nemt kan overføre det til din hest.

🦄 Konkrete øvelser med helt præcise forslag til hvordan du justerer den og gør den både nemmere og sværere alt afhængigt af din hests niveau.

Ja tak, det lyder lige som det jeg har brug for for at hjælpe min hest bedst muligt!

Kunne det her være dig og din hest?

🦄 du kommer til at træne det samme trummerum lidt for ofte

🦄 din hest snubler på sine forben

🦄 din hest har svært ved at holde galoppen

🦄 du kun har mulighed for at ride på bane/i ridehus

🦄 du mangler inspiration til hvordan du kan variere din træning

🦄 din hest bliver tung på forparten

🦄 din hest har tendens til at slingre

🦄 du føler, at din hest har svært ved at variere sin skridtlængde og fx lave øgninger

🦄 afstanden imellem din hests forben er smal og dens forpart er lille

🦄 du er i tvivl om hvordan dig og din hest bruger bomme korrekt

Bomtræning er godt for mange typer heste

Dressurhesten har gavn af bomme til at opbygge styrke, bæring og kraft, som kan give et ekstra kapow i dressurens øvelser.

Skovturshesten har gavn af bomme til at forbedre sin balance og kropsbevidsthed, så den bliver mere stabil og robust i alt terræn.

Unghesten har gavn af bomme til at lære sin krop at kende, til mental udfodring og som hjælperedskab til at lære nye øvelser.

Den skadede hest har gavn af bomme til at lære sin krop bedre at kende og til at finde et nyt og sundere bevægemønster.

Du får helt styr på de vigtigste ting

Afstanden imellem bommene: Det er ikke sikkert, at det lykkes i første hug hver gang, men du får teknikken til at justere dem, så de kommer til at passe til lige netop din hest i øjeblikket (psst! ... afstanden ændrer sig ret meget, hvis du bruger bommene rigtigt, så du skal justere hele tiden!).
Hvordan du gør en bomøvelse lettere eller sværere: Den samme øvelse kan bruges til den samme hest med vidt forskellig effekt alt afhængigt af hvordan du justerer bommene. Derfor behøver du ikke særlig mange forskellige øvelser, men derimod mange forskellige tilpasningsmuligheder.
Hvordan du kan holde styr på din hests retning og balance hen over bommene: Tilridningen til bommene er vigtig for at det bliver en succes. Men hvis din hest slingrer eller går skævt (= kompenserer), så vil du ikke få optimal træning ud af at bruge bomme. Så du får nogle super simple teknikker til at hjælpe din hest med at forblive lige og i balance og derved også bruge de rigtige muskler.
Og meget meget mere: Fx. hvordan du forbedrer gangarterne, hvordan du øger din hests smidighed, hvordan du hjælper din hest ind i samling uden den opdager det og hvordan du træner dens proprioception.

Kurset er designet af en hestefysioterapeut og rideinstruktør

Runde ikoner hjemmeside (25)

Jeg hedder Julie Herold og jeg har arbejdet professionelt med heste i over 9 år. I 2017 blev jeg uddannet human fysioterapeut og jeg har senere læst en diplom i veterinær fysioterapi hos Liverpool Universitet, som jeg afsluttede i starten af 2022.

Al den teori, viden og de teknikker jeg deler med dig her i kurset er trukket ud fra min viden fra det fysioterapeutiske fag, og kombineret med mine mangeårige praktiske erfaringer som hestetræner og rideinstruktør.

Alt sammen så du kan få den bedste effekt af at træne med bomme.

Din investering i at få styr på at træne med bomme

Du får ubegrænset adgang til: 

- Teori, der sikrer dig, at du placerer bommene rigtigt for din hest og hjælper din hest bedst muligt inkl. et lille anatomi- og biomekanik-kursus!

- Beskrivelse af det grej, du har brug for inkl. prisvenlige muligheder

- Konkrete bomøvelser, med billeder og videoer, der grundigt forklarer hvordan du skal placere bommene, hvordan du justerer dem til din hest og justerer sværhedsgraden, samt hvad du skal være særligt opmærksom på

- Skema til udvælgelse af den rette bomøvelse til det, du gerne vil træne med din hest

- Tidligere gratis Q&A's og webinarer om bomtræning

 

Du skal bare vælge herunder hvad du foretrækker >>

Én rate

750 kr

én gang

Ubegrænset adgang til hele kurset

Tre rater

3x 250 kr

fordelt over 3 måneder

Ubegrænset adgang til hele kurset

DET ER MINDRE END ÉN ENKELT BEHANDLING ELLER ET DYRLÆGEBESØG!

Til gengæld får du den viden og de teknikker, du har brug for, til at forebygge skader og opbygge en stærk og sund ridehest - og forhåbentligt slipper du for et dyrt besøg.

Ja tak til skadesforebyggende træning!

Sådan foregår det tekniske i praksis

(og skulle det alligevel drille, sender du bare en mail: info@julieherold.dk, så får vi styr på det)

Du får en mail med alle de informationer, du har brug for

Faktisk så får du to... Én autogeneret mail fra mit hjemmeside-system (Simplero) med dine log-in informationer. Og så en lille købskvittering med en lille hilsen :-)

Du skal bruge nogle bomme og en hest

Ud over kursus-materialet skal du bruge nogle bomme og en hest. Hesten håber jeg, at du har styr på og bommene er ret simple at få styr på også.

Til hver bomøvelse er noteret hvor mange bomme, du skal bruge, og til nogen kan du bruge så lidt som 1 bom og op til lige så mange du har.

Du har mulighed for at stille spørgsmål

Til hver lektion er der mulighed for at stille spørgsmål. Både til materialet generelt og til lige netop din hest.

Du får adgang til det hele med det samme

Det betyder, at du kan tage det i dit eget tempo. Du kan "binge-watche/læse" det hele, eller sprede det ud over sommerferien.

Materialet er en blanding af skrift, lyd, billeder og video

De fleste lektioner er en god blanding af tekst og billeder/illustrationer samt video og fra 1/7 vil al teorimaterialet være tilgængeligt som lydfil med billeder ved siden af også.

OG tidligere deltagere synes materialet er nemt at forstå ;)

Det hele foregår online

Altså bortset fra når du skal teste det hele af med din hest og rent faktisk træne med bomme...

Al kursus-materialet ligger online tilgængeligt her på denne hjemmeside og du kan altid finde kurset ved at hoppe herind: https://www.julieherold.dk/online-univers og logge på med dit SimpleroID.


Er du stadig ikke kommet i gang med at bruge bomme regelmæssigt i din hestetræning?

Så går du glip af nogle effektive og sjove træningstimer med din hest.

Foruden at du får trænet lidt fitness ved at løfte rundt på bommene, så er det super sundt for din hest, at træne med bomme.

 

Her er bare nogle af de fordele du får, når du træner med bomme:

🦄 De giver en god afveksling til træningen (og afveksling er super sundt og har en skadesforebyggende effekt).

🦄 Du kan træne din hest målrettet og få resultater med relativt kort tids træning fordi bomtræning gør det hele lidt sværere - hvad enten du træner balance, samling, smidighed, koordination, muskelopbygning eller noget helt andet. 20 minutter er ofte rigeligt til at du har en træt hest.

🦄 Du kan bruge bomme både fra jorden og fra ryggen - og når du bruger dem fra jorden bliver du endnu skarpere i at se hvornår din hest bruger sig korrekt og du kan derved bedre hjælpe den med at opbygge en stærkere og sundere krop.

Tilmeld dig nu og vær i gang om 2 minutter