Bomkursus 28/3-2020: Brug bomme i den daglige træning af din dressur-, skovturs- eller unghest

Lær at bruge bomme i den daglige træning af din hest

Lær hvordan du kan anvende bomme til træningen af din dressurhest, skovturshest eller unghest. Bomme kan bruges på mange måder og med forskelligt formål. Når du ved hvad du vil træne, kan du designe den perfekte øvelse til din hest og dit mål.

Dressurhesten har gavn af bomme til at opbygge styrke, bæring og kraft, som kan give et ekstra kapow i dressurens øvelser.

Skovturshesten har gavn af bomme til at forbedre sin balance og kropsbevidsthed, så den bliver mere stabil og robust i alt terræn.

Unghesten har gavn af bomme til at lære sin krop at kende, til mental udfodring og som hjælperedskab til at lære nye øvelser.

Vi kommer omkring hvordan du introducerer din hest for bomme, hvordan du gradvist bygger øvelserne sværere og sværere så din hest bliver udfordret tilpas og hvordan du fx vurderer afstande imellem bommene. Og selvom du hverken har en dressurhest, skovturshest eller unghest vil disse bomøvelser være med til at variere den daglige træning af din hest og udvikle din hest i en positiv retning.

DSC01760

COVID-19

Arrangementet er et udendørs arrangement i en lille forsamling og derfor er smitterisikoen lille. En del af teorien vil, alt afhængigt af vejret, komme til at foregå i et stort telt, men der vil stadig være mulighed for god plads deltagere imellem.

Jeg forventer at alle overholder alle karantæner m.v.

Jeg holder mig løbende opdateret på COVID-19 situationen og vi vil følge myndighedernes anbefalinger på området. Skulle det blive anbefalet at aflyse/udskyde arrangementet vil det blive udskudt til en ny dato og man vil blive tilbudt at få returneret sine penge.

Det praktiske ...

Vi starter ud med teori kl.12.30 og vil derefter se på 3 forskellige demoheste/-ekvipager, som vi vil lave forskellige bomøvelser med. Du får et udførligt teorihæfte med med et udvalg af bomøvelser, som du efterfølgende kan lave med din egen hest. Der vil undervejs være god mulighed for at stille spørgsmål - og husk, at demohestene er der for at vise, både hvordan det gøres korrekt og hvilke problemer, der kan opstå. På den måde bliver du bedst muligt forberedt til at gå i gang med din egen hest.

Arrangementet afholdes udendørs på Glade Ekvipagers ridebane, Vitvedhedevej 1, 8660 Skanderborg. Vi går i gang kl.12.30 og slutter omkring kl.16.30.

Det koster 250,- kr at deltage og med i prisen er kaffe/te i løbet af dagen samt et udførligt teorihæfte.

Hvis du kunne tænke dig at deltage som demohest/-ekvipage kan du sende mig en mail til info@julieherold.dk med en kort beskrivelse af dig og din hest :-) 

26175760_10155427010513191_165030173_n