Få større harmoni imellem dig og din hest med Online Ryttertræning!

Når du træner din hest bliver den bedre; når du træner dig selv bliver alle heste, du rider, bedre.

Når vi rider, har vi ofte fokus på vores hest. Hvordan den skal gå, dens form, dens holdning, om den løfter ryggen, om den giver efter for biddet, om den lytter til vores signaler. Sjældent vender vi fokus mod os selv og spørger:

- Sidder jeg symmetrisk og med god holdning, så min hest kan gøre det, jeg beder om?

- Er jeg selv stærk og smidig, ligesom jeg ønsker min hest skal være?

- Har jeg kontrol over min krop og kan jeg bruge arme og ben uafhængigt og uden at mit sæde bliver påvirket?

For mange vil der være plads til forbedring - og måske er du en af dem, der ønsker at gøre noget ved punkterne ovenover?

Så læs videre her ↴

Træn dig selv med 12+ ugers målrettet træning!

Træningsprogrammet er udviklet af en fysioterapeut specialiseret i ridning - med det mål at optimere heste og rytteres samspil.

Det betyder, at træningen er målrettet, grundig, afprøvet og med resultater, der kan mærkes af både dig og din hest.

Når du træner med dette træningsprogram får du...

... et stærkere sæde

En god kontrol over din krop og stærke core-muskler er alfa og omega for et godt sæde og usynlige signaler. Din ryg, dit bækken og dine hofter skal arbejde sammen med styrke og bevidsthed. Jo stærkere dit sæde er, jo større bliver din hests bevægelsesfrihed og din hests evne til at løse de opgaver, du stiller den. Ud over at din hest kan præstere bedre lærer du også med Ryttertræningen at absorbere og følge større bevægelser i harmoni med hesten - også i nedsidning og galop!

... en smidigere krop

Ridning er desværre ikke den mest smidiggørende sportsdisciplin. Mange ryttere er stramme i kroppen og har forkortede muskler. Og det betyder desværre noget for ridningen; vi begrænser hestens bevægelighed og naturlige sving. Det øger sansynligheden for, at den også bliver stiv med potentiale for at udvikle ømme muskler, skævheder eller skader af at gå og kompensere. Med dette træningsprogram bliver din krop smidiggjort, så du kan få en bedre opstilling, kan komme bedre ned i sædet og omkring din hest og give din hest den frihed den har brug for for at bevæge sig optimalt.

... en bedre holdning

Holdning skal ikke være forceret eller noget, man kun øver, når man sidder på sin hest. Sådan som du går rundt til hverdag er den måde du vil sidde på din hest. Et stort fokus i træningen er at styrke dine muskler og smidiggøre din krop, så du naturligt har en sundere holdning - både i hverdagen og når du sidder i sadlen. Mange af dine opstillingsfejl vil rette sig selv og din forbedrede holdning smitter af på hestens holdning og dens evne til at udføre de opgaver, du stiller den.

Kort sagt får du alle de forudsætninger, der skal til, for at løfte din ridning og komme i harmoni med din hest.

Hvordan foregår træningen?

Ryttertræningsprogrammet indeholder 12 ugers træning, som du kan tage i det tempo, det passer dig! Du har adgang til kurset lige så længe det eksisterer (og det fortsætter det med at gøre i laaang tid endnu)! Alt foregår online via denne hjemmeside, så når du har købt adgang, kan du logge ind og komme i gang med det samme.

Træningsprogrammet indebærer flere elementer, som du kan sætte sammen, så de passer til dig og din hverdag. Der er opvarmning inkl. vejrtrækningsøvelser, ugentlige træningsvideoer og afspænding. Ud over lidt hemmeligt ekstra guf, der bliver afsløret for dig i løbet af trænignsprogrammet.

Se hvad de ugentlige træningsvideoer består af ↴ 

Core styrke

Core-styrke træningen bliver bygget op helt fra bunden, så du får aktiveret de rigtige muskler. Core styrken er delt i 2 faser: De første 6 uger foregår på måtten med grundlæggende teknikker og opbygning af en basal styrke i core-muskulaturen, som du får god gavn af i din ridning. De sidste 6 uger foregår på træningsbold for at simulere at sidde på en (til tider uforudsigelig) hest og gør dig endnu skarpere med dit sæde.

Mobilitet

Mobilitetstræningen har fokus på smidighed og bevægelighed i din krop, så du nemmere kan komme ned omkring hesten og får friheden i din krop til at følge din hests bevægelser. Træningen tager udgangspunkt i yoga og øvelserne er udvalgt, så vi arbejder specifikt med de områder, hvor mange ryttere er stive.

Ugens Udfordring

Hver uge er der en ny udfordring til dig. Den kan foregå både hjemme hos dig selv i stuen eller ude i stalden sammen med din hest. Fælles for alle udfordringerne er, at de udfordrer dig på forskellige punkter - og især på dine vaner. På den måde får du en masse gode ideer og øvelser til at skabe sundere vaner, så du i din hverdag og omgang med hesten 1) får trænet din krop stærk de rigtige steder, 2) fremmet en flot holdning både fra jorden og fra ryggen og 3) bliver mere symmetrisk i din krop så du kan indvirke ens på din hest.

Q&A

Her er nogle ofte stillede spørgsmål - og finder du ikke det svar, du leder efter, er du altid velkommen til at kontakte mig!

Hvor meget tid skal jeg sætte af?

Træningsprogrammet er designet så du i stor stil kan passe det omkring din hverdag. Hver uge får du 2 nye træningsvideoer på omkring 20-25 minutter og ud over det ligger der faste opvarmningsvideoer m.m., som jeg også vil opfordre dig til at udføre. Et enkelt træningspas kan derfor være fra 20-25 minutter til op mod 1½ time alt efter, hvordan du ønsker at strukturere din træning.

Jeg anbefaler at du træner 2x core styrke om ugen samt 2x mobilitetstræning om ugen ud over tilhørende opvarmning m.m.

Hvad hvis jeg har en travl uge?

Du går ikke glip af noget, hvis du må springe en uges træning over - fordi træningen er online kan du bare genoptage din træning der, hvor du kom fra. Der er en smart funktion, så du kan markere hvilke du har gennemført, og derfor er det let at finde rundt i hvor langt du er kommet. Og du har adgang til hele programmet i minimum 6 måneder!

Jeg anbefaler, at du tager træningerne i rækkefølge uge for uge, da der er lagt mange tanker i opbygningen af programmet - af hensyn til løbende opbygning af din krop og skadesfri træning.

Skal jeg have tidligere træningserfaring?

Nej, det er ikke nødvendigt med tidligere træningserfaring. Alle øvelser bliver grundigt beskrevet og hvis der er noget, du er i tvivl om er jeg der til at svære på spørgsmål enten i tekst eller med uddybende billeder eller video. Ligeledes kan du tage træningen i dit eget tempo, så du kan tage en uges træning flere gange indtil du føler at du har kontrol over øvelserne. Kvalitet frem for kvantitet!

Hvis du har tidligere træningserfaring - eller træner i dag, så er dette program også velegnet til dig. Det vil supplere din eksisterende træning og vi vil arbejde med øvelser, der specifikt vil forbedre dine evner som rytter.

Kan jeg deltage selvom jeg har gigt, kroniske smerter eller et kunstigt knæ?

Ja, dette program kan alle deltage i. Hvis du har nogle fysiske udfordringer kan der være enkelte øvelser, du er nødt til at springe over for at tage hensyn til din krop. Men i det store hele - hvis du kan holde til at ride - så kan du holde til størstedelen af øvelserne her.

Hvordan får jeg adgang til træningsprogrammet?

Når du har købt adgang til træningsprogrammet modtager du en mail med log-in informationer. Du logger ind her på siden og kan under "Mit Online Univers" finde kurset, som du bare klikker ind på. Ud over det vil du også modtage en velkomstmail samt en ugentlig mail med et link, der fører dig ind til træningsprogrammet.

Hvilket træningsudstyr skal jeg bruge?

Da du træner hjemme i din stue skal du have lidt træningsudstyr til rådighed. Du skal have et godt sted at ligge, som fx en yogamåtte. Derudover skal du bruge en stor trænings-/pilatesbold og en træningselastik. Det er de helt grundlæggende ting, som du kan klare dig igennem programmet med.

Hvis du er meget stiv (som mange ryttere er), så kan du have gavn af lidt ekstra hjælperedskaber, som yogablokke og et yogabælte.