Blokerer din opstilling for din hest?

Mit mål er at få hesten til at bruge sig sundt og blive en stærk atlet. En del af arbejdet hen imod dette er at arbejde med rytteren – og især rytterens opstilling!
Mange ryttere bruger mange kræfter på forbedre deres hest igennem ridning, behandlinger, udstyr og mere ridning. Men alt for ofte oplever jeg, at den største hindring er rytteren.
Vi sidder midt på hestens ryg, som er den bro, der skal formidle energien fra bagpart til forpart. Hvis vi sidder uhensigtsmæssigt kan vi blokere denne energi og skabe spændinger og kompensationsmønstre i vores heste – og mange af de ryttere, der kommer til mig, har netop problemer med at energien ikke flyder frit i hesten.
Det kan være at hesten putter sig bag ved biddet, at hesten går med sænket ryg, at hesten er svær at drive fremad eller at den er tung på forparten og i hånden. Selvfølgeligt kan der være mange forskellige grunde til disse forskellige problemer, men ofte stammer disse problemer fra rytterens opstilling. Det jeg oftest ser er:
1. Rytteren i Stolesæde
Rytteren sidder lænet for langt tilbage med benene fremme og er ikke i egen-balance. Nogle gange er dette også beskrevet som at sidde som “en sæk kartofler”. Rigtig tit er lænden rettet helt ud, og rytteren sidder på halebenet, falder sammen i det øverste af ryggen og skuldrene falder frem. Klaver-hænder kan også hurtigt forekomme og det samme meget vægt i tøjlerne, fordi rytteren ikke er balanceret og derfor får en ubalanceret hest også. Fordi ryggen er positioneret som den er kan rytteren ikke ordentligt absorbere hestens bevægelser og kommer i stedet for til at sidde og bumpe hesten i ryggen, så hesten spænder op i selvforsvar og måske endda bliver en “stjernekigger”.
2. Den (for) Rette Rytter
Den for rette rytter er rytteren, der igennem hele sin ridekarriere har fået at vide at vedkommende skal rette sig op. Nogen har endda fået stukket en pisk eller et kosteskaft bag om ryggen, for at rette rytteren ordentligt op. Med det resultat at rytteren siddet med et alt for stort svaj. Når rytteren svajer meget i lænden gør hesten det naturligt også – og her får vi en hest, der går med sænket ryg, og som er tung på forparten. Rytteren er her heller ikke i stand til at absorbere bevægelsen ordentligt og blokerer igen energien i hesten.
Så hvad har de to problemer til fælles?
Ved begge typer opstilling mangler aktiveringen af rytterens core-muskler. Mavemusklerne og de stabiliserende muskler omkring rygsøjlen er slappe og dette er uhensigtsmæssigt for hestens bevægelse. Når core-muskulaturen bliver trænet og aktiveret hos rytteren bliver hesten motiveret til at løfte ryggen og aktivere sin bagpart og sine bagben. Alt dette er noget, vi arbejder med i Online Ryttertræning. Og så får vi åbnet døren for hestens videre udvikling og arbejdet mod en sund hest og stærk atlet.
Det sker lige nu hos Glade Ekvipager
Sommernørderier
3 aftener - 3 temaer
Kom og lær hvordan du kan træne din hest effektivt fra jorden, så den bliver mere symmetrisk, balanceret og muskuløs.
Det sker:
Torsdag 14/7
"Dynamiske mobiliserende øvelser"
Torsdag 21/7
"Dressur fra jorden"
Torsdag 28/7
"Longering og bomme fra jorden"
Træningslejre, årets højdepunkt for dig og din hest
I 2022 inviterer Glade Ekvipager på 3 træningslejre for voksne ryttere med egen hest, der ønsker at udvikle deres ridning og forbindelse med deres heste i en mere harmonisk retning.
Vi tager udgangspunkt i lige netop dine målsætninger og lejren bliver en skøn blanding af inspiration, udvikling og skønt samvær med heste og ligesindede personer.
Næste lejr er i august :-)
Flyt ind!
Vi har ledig plads til at tage din hest i opstaldning i løsdrift.
Din hest får dejlige store vandrestier/Paddock Paradise at bevæge sig rundt i med hestevenner og fodring med wrap med analyse 8 gange i døgnet.
Du får bla. et hyggeligt hestenetværk, dejlig stort sadelrum.
I får mulighed for at træne på vores 20x60 oplyste bane med agility- og springudstyr eller i kan ride ud i den 320 ha store statsskov lige i nabolaget.
0 kommentarer
Skriv en kommentar
Log ind eller opret dig som bruger for at skrive en kommentar