5 effekter af rytter-træning, som du mærker i din ridning

mceclip0

Træning af din krop kan give et kæmpe boost til din ridning! Meget træning er med til at øge din smidighed, symmetri, lige vægtfordeling og styrke din core-muskulatur, kropsbevidsthed og krops-kontrol.

Men hvorfor er de egenskaber egentlige vigtige? Hvad har det af betydning i vores ridning om vi har en god kropskontrol eller ej? Eller om vi er symmetriske eller ej?

Læs med her for at få svar på hvorfor træning hjælper din ridning med disse 5 gode effekter, som du kan mærke, når du sidder på hesten:

  1. Du og din hest får en bedre balance: Du kommer til at sidde mere sikkert i sadlen og kan lettere følge med i din hests bevægelser – og det gør det til gengæld muligt for din hest, at vise større bevægelser, tage længere skridt og blive bedre balanceret.
  2. Din hest bliver mere stabil: Jo mere stabil du bliver i din krop, jo mere stabil vil din hest blive i sin takt og i sin fremadsøgen til din hånd.
  3. I vil få større præcision i øvelser: Du vil kunne give signaler lettere og positionere din egen krop bedre til de øvelser i rider – og det gør at hesten kan udføre øvelsen mere korrekt, med større præcision og for endnu lettere signaler i selvbalance.
  4. I vil opleve øget nærhed, ro og fokus: Du får lettere ved at koncentrere dig om opgaven og lettere ved at mærke både din og din hests krop – og det betyder at du kan give signaler på tidspunkter, hvor det passer godt ind i din hests naturlige bevægelser og at du bliver bedre til at korrigere hesten hurtigere og lettere.
  5. Du vil opleve at din hest bliver mere selvgående og lettere i hånden: Når du bliver bedre til at bruge din krop korrekt i ridningen smitter det af på hesten med det samme, så den yder og præsterer bedre.

Der er selvfølgeligt mange flere effekter end disse! Hvad har du oplevet af effekter af træning i din ridning? Del dem med mig og andre læsere i kommentarfeltet herunder!

Vil du med på Glade Ekvipagers nyhedsmail og modtage inspiration og brugbar viden fra praktisk erfaring og videnskaben, som du kan bruge direkte i dit hesteliv? Så tilmeld dig her!

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar

Design uden navn (19)