5 effekter af rytter-træning, som du mærker i din ridning

mceclip0

Træning af din krop kan give et kæmpe boost til din ridning! Meget træning er med til at øge din smidighed, symmetri, lige vægtfordeling og styrke din core-muskulatur, kropsbevidsthed og krops-kontrol.

Men hvorfor er de egenskaber egentlige vigtige? Hvad har det af betydning i vores ridning om vi har en god kropskontrol eller ej? Eller om vi er symmetriske eller ej?

Læs med her for at få svar på hvorfor træning hjælper din ridning med disse 5 gode effekter, som du kan mærke, når du sidder på hesten:

  1. Du og din hest får en bedre balance: Du kommer til at sidde mere sikkert i sadlen og kan lettere følge med i din hests bevægelser – og det gør det til gengæld muligt for din hest, at vise større bevægelser, tage længere skridt og blive bedre balanceret.
  2. Din hest bliver mere stabil: Jo mere stabil du bliver i din krop, jo mere stabil vil din hest blive i sin takt og i sin fremadsøgen til din hånd.
  3. I vil få større præcision i øvelser: Du vil kunne give signaler lettere og positionere din egen krop bedre til de øvelser i rider – og det gør at hesten kan udføre øvelsen mere korrekt, med større præcision og for endnu lettere signaler i selvbalance.
  4. I vil opleve øget nærhed, ro og fokus: Du får lettere ved at koncentrere dig om opgaven og lettere ved at mærke både din og din hests krop – og det betyder at du kan give signaler på tidspunkter, hvor det passer godt ind i din hests naturlige bevægelser og at du bliver bedre til at korrigere hesten hurtigere og lettere.
  5. Du vil opleve at din hest bliver mere selvgående og lettere i hånden: Når du bliver bedre til at bruge din krop korrekt i ridningen smitter det af på hesten med det samme, så den yder og præsterer bedre.

Der er selvfølgeligt mange flere effekter end disse! Hvad har du oplevet af effekter af træning i din ridning? Del dem med mig og andre læsere i kommentarfeltet herunder!

Vil du med på Glade Ekvipagers nyhedsmail og modtage inspiration og brugbar viden fra praktisk erfaring og videnskaben, som du kan bruge direkte i dit hesteliv? Så tilmeld dig her!

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Det sker lige nu i Glade Ekvipager

Træningslejre, årets højdepunkt for dig og din hest

Nu er corona ovre og det betyder at vi gentager tidligere års succes med 3-dages træningslejre!

I 2022 inviterer Glade Ekvipager på 3 træningslejre for voksne ryttere med egen hest, der ønsker at udvikle deres ridning og forbindelse med deres heste i en mere harmonisk retning.

Vi tager udgangspunkt i lige netop dine målsætninger og lejren bliver en skøn blanding af inspiration, udvikling og skønt samvær med heste og ligesindede personer.

Jeg skal med!

Webinar for 0,- kr!

Kom med til webinar og få flere redskaber til at skabe en god kontakt til din hest.

En god kontakt hjælper dig med at få et bedre partnerskab med din hest, i får minimeret konflikter og får større glæde i hinandens selskab.

Webinaret foregik tirsdag d.8. februar og var skide godt og fyldt med "food for thought" og konkrete øvelser, du kan lave med din hest. Du har mulighed for at se replay hele februar måned ud.

Ja tak, lad mig se med

Kom til Vandrende Foredrag og bliv inspireret til at opdragere dit hestehold

Det meget populære Vandrende Foredrag i Vandrefolde er endeligt tilbage efter et par år med corona!

Det bliver SÅ fedt når vi d.9/4 igen går en tur og snakker om hestehold, fodring, flokdynamik og meget mere. Og der er sket SÅ meget siden sidst.

Skynd dig at snuppe din plads, af hensyn til hestene, hvis hjem det er vi tramper rundt i, er der et begrænset antal pladser.

Læs mere om foredraget her