Hvis du har opdaget en ny vej, men mangler et sted at starte ...

cropped-12032756_895683990480990_3505114132296592872_o
Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.”

- Maya Angelou


Står du lige nu med et ønske om at træne din hest på nogle andre præmisser? Men ved du ikke helt hvor du skal starte med at lære mere?

Så finder du her en samling af god gratis viden i forskellige formater, som jeg anbefaler dig at gå i gang. De er et godt sted at starte, og kan føre dig videre i din søgen efter en ny og mere harmonisk vej.

 

Lidt blandet godt

Her kommer tre kilder til god viden, som du kan dykke dybt ned i og som bearbejder mange forskellige aspekter af hestetræning.

"Spørg Ridelæreren" v. Diana Roed

Her svarer Diana på læseres spørgsmål med brugbare råd og MEGET grundige forklaringer.

Læs med her: https://onlinerideskole.dk/brevkassen-spoerg-ridelaereren/ 


"En snak om hestetræning" v. Sarah Gerding

En podcast med mange forskellige emner og meget brugbar viden fra eksperter indenfor hvert deres felt lige fra adfærd til mavesår til etik og meget meget mere.

Lyt med her: https://www.sarahgerding.dk/podcast/ 


"Tryg til hest" v. Merete Stenner

9788702270440

Tryg til hest handler om, hvad du helt konkret kan gøre for at få mere tryghed, rideglæde og mod og mindre usikkerhed i omgangen med din hest. Bogen er bygget op med teori, cases, konkrete trin for trin øvelser og tjeklister, så du kan arbejde med din egne udfordringer og målsætning.Bogens fokus er på det konkrete og operationelle. Det hjælper nemlig ikke at gå til psykolog, hvis den egentlige udfordring er, at hesten ikke er styrbar. Ridning handler dog også om personlig udvikling, mod, indre ro, gode tanker og god vejrtrækning, så det er også inddraget, og der bliver arbejdet med disse aspekter i forskellige situationer og miljøer.Det at være utryg ved sin hest er for mange forbundet med et stort tabu. Men faktisk indeholder ridning og omgangen med hesten for de fleste et element af at udfordre sig selv. Kunsten er at finde balancen mellem rettidig omhu og selvbegrænsende/ukonstruktiv utryghed. Heldigvis findes der en lang række enkle og effektive redskaber til at træne hesten, så den blive rolig og afslappet og til at finde eller genfinde tryghed og rideglæde.

Bogen kan du låne på biblioteket eller købe lige her hos Saxo: https://www.saxo.com/dk/tryg-til-hest_karina-demuthmerete-stenner-nielsen_indbundet_9788702270440?fbclid=IwAR2DEawj8S_LA63vB_LneJzsdaXGl7bRWxXpiKqvdRCsSabSUInZacIAqeM

 

Adfærd og læringsteori

Ud over kilderne ovenfor er adfærd og læringsteori, det første sted, jeg synes du skal starte. Alt i denne kategori er vigtigt at vide - og helt grundlæggende, hvis du ønsker at kunne kommunikere noget til din hest på en måde, som den forstår.

"Calming Signals" v. Helle Nygaard

I disse to blogindlæg lærer du mere om hestens adfærd. Calming Signals, på dansk kaldet "dæmpende signaler", er meget brugt indenfor hundeadfærd som tidlige tegn på stress og ubehag samt som et kommunikationsmiddel til at hjælpe hunden med at blive mere komfortabel i forskellige situationer. Det samme gør sig gældende for heste, hvor det er et ret nyt emne. Du finder ud af hvad du skal holde øje med hos din hest for at aflæse de helt små tegn på stress, der kommer længe inden voldsom adfærd og du får nogle konkrete tips til hvordan du kan hjælpe din hest.

Det er en serie bestående af to blogindlæg, som du kan læse lige her: 

1. del: https://m.facebook.com/hestelogik/photos/a.1112396742261678/1115621115272574/ 
2. del: https://www.facebook.com/hestelogik/posts/1127447994089886 


"Sådan træner du din hest til at gå frem for dine schenkler (uden at bruge et stort pres)" v. Jeannette Glerup

Lær hvordan du træner din hest til at gå frem for lette signaler i dette blogindlæg: https://www.jeannetteglerup.dk/schenkeldoeve-heste/?fbclid=IwAR0yqb9YK-g4KRVHEUB4YTzjEkQiRGpYcvpWv4Ia_vDsDbDiqOUo78wviYI 


"De 3 Signaltyper - deres fordele og ulemper" v. Jeannette Glerup

Signaltyper er meget vigtige at kende til for at skabe klarhed over hvad vi beder vores heste om hvornår. For mange af mine nye ekvipager udgør de en del af "start-teori-pakken", men du kan også læse om dem lige her i blogindlægget: https://www.jeannetteglerup.dk/de-3-signaltyper-deres-fordele-og-ulemper/?fbclid=IwAR0K0Z4RfhdALq8JgJt0fEfChhoF5Wl0rfkSpIoWmJAyF8y2wx_j2DT8aGQ 


Bevægelse og anatomi

Når du har snuset lidt til adfærd og læringsteori kategorien vil jeg også anbefale dig at sætte dig ind i sund bevægelse, anatomi og fysisk træning af heste. Her får du et par bud på noget godt læsestof: 

"Går din hest catwalk? Sådan spotter og afhjælper du problemet" v. Jeannette Glerup

Artiklen er skrevet af min dygtige kollega Jeannette Glerup, der nørder rigtig meget med forpartens betydning.

Jeg kan varmt anbefale at læse artiklen, Jeannette er som altid præcis med konkrete ting, du skal se efter, og øvelser, du kan lave, for at hjælpe din hest til en bedre balance og sundere bevægelse.

Du kan læse artiklen lige her hos Malgre Tout: https://www.malgretout.dk/gaar-din-hest-catwalk-saadan-spotter-og-afhjaelper-du-problemet/?fbclid=IwAR2DEawj8S_LA63vB_LneJzsdaXGl7bRWxXpiKqvdRCsSabSUInZacIAqeM 


"Hestens lange rygmuskel – m. Longissimus Dorsi – Hvad gør den? Og hvorfor er den vigtig?" v. Jeannette Glerup

Relevant viden, for alle, der ønsker at bruge hesten som ridedyr. Læs med her hos min kollega Jeannette Glerup: https://www.jeannetteglerup.dk/hestens-lange-rygmuskel-m-longissimus-dorsi-hvad-goer-den-og-hvorfor-er-den-vigtig/?fbclid=IwAR0K0Z4RfhdALq8JgJt0fEfChhoF5Wl0rfkSpIoWmJAyF8y2wx_j2DT8aGQ 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar

Design uden navn (19)