fysioterapi

Design uden navn (16)

fysioterapi hjælper din hest

Fysioterapi er ikke en teknik, men en profession.

Og fysioterapi kan hjælpe din hest ligesom det kan hjælpe dig som menneske i mange situationer lige fra genoptræning efter er sygdoms- eller skadesforløb, til skadesforebyggelse, til nakkespændinger, der fører til hovedpine, til angst og uro, til træning og performance og så meget mere.

herunder kan du se nogle af de problemstillinger, jeg hjælper: 

  • Kissing spines: Forebyggende rygtræning, smertelindring samt genoptræning efter operation.
  • Nerverodskompression i halsen: Håndtering af smerter og nedsat proprioception, optræning til ridehest.
  • Vægttab: Rådgivning i forhold til foldindretning, sund dosering og øgning af motion.
  • Heste, der siger fra i ridningen: Det kan være at hesten spænder op, slår fra, rækker tunge, bukker, trækker i tøjlerne, kaster med hovedet, vil ikke fanges, vil ikke have sadel på eller spændt gjord m.m. – undersøgelse, udredning og genoptræning/omskoling så hesten bliver funktionel og glad i ridningen igen. Oftest i samarbejde med andre faggrupper.
  • Skævheder og assymmetrier: Det kan være skæv haleføring, svært ved at runde sig til den ene side, tydelig volteforskel, krydsgalop, hænger på den ene tøjle m.m. – undersøgelse, udredning og genoptræning/omskoling så hesten bliver en glad ridehest igen.
  • Seneskader: Vejledning i genoptræning, smertelindring, helingsfremme, forebyggelse af muskeltab og rehabilitering så tilbagefald forebygges.
  • Dårlig kropsholdning: Fx stor underhals, hest, der går under eller over biddet, sænket ryg, bagben, der har svært ved at træde ind under hesten mv. – undersøgelse, udredning og genoptræning/omskoling, så hesten kommer til at gå godt og forebygge skader.
  • Efter foling: Overordnet tjek og behandling af hoppen efter foling og barsel inden den sættes i gang i ridnignen igen.

Runde-ikoner-hjemmeside-2--800w-800h

julie herold – glade ekvipager    

Med en baggrund som prof. bach. i human fysioterapi og en pg. dip. i veterinær fysioterapi hos Liverpool Universitet samt flere instruktøruddannelser indenfor ridesporten hjælper jeg dig og din hest til en bedre præstation og et mere harmonisk samarbejde.

Små runde ikoner (4)

derfor skal du vælge en autoriseret fysioterapeut

Der findes mange terapeutuddannelser for heste og nogle af dem tager kun få weekender. Hestefysioterapeut, dyrefysioterapeut m.m. er ikke en beskyttet titel og i princippet må alle kalde sig for fx hestefysioterapeut.

Fysioterapeut derimod ER en beskyttet titel og må kun benyttes af human fysioterapeuter med autorisation.

Ved at vælge en fysioterapeut til din hest, som er autoriseret fysioterapeut, som jeg, er du sikret en terapeut med en stor basisviden indenfor sygdomslære, fysiologi, anatomi, biomekanik, evidensbaserede undersøgelses- og behandlingsteknikker, træningslære m.m. samtidigt med at din terapeut er vant til at samarbejde med andre faggrupper for det mest optimale forløb.

sådan foregår første besøg

Små runde ikoner (5)

du booker tid online

I det online bookingsystem kan du booke tid til behandling af din hest enten hos Glade Ekvipager eller hjemme hos dig såfremt du bor indenfor en radius af cirka 25 km fra Stilling ved Skanderborg. Du er også meget velkommen til at sende mig en mail i stedet, den finder du under kontaktoplysningerne.

Vær opmærksom på, at din hest skal være sund og rask. Hvis den er halt skal den tilses af en dyrlæge først. Jeg behandler kun syge og skadede heste samt hopper i fol i samarbejde med dyrlægen.


book tid til fysioterapi - hos Glade Ekvipager

 

book tid til fysioterapi - på din hests opstaldningssted

Små runde ikoner (8)

du udfylder lidt informationer om din hest

I bookingen har du mulighed for at udfylde lidt basale informationer om din hest - dette gør journalføringen nemmere for mig og det giver mig mere tid til din hest.

Små runde ikoner (7)

jeg udfører en fysioterapeutisk undersøgelse

Når jeg ser din hest første gang vil jeg stille uddybende spørgsmål, se din hest i relevante situationer fra jorden (eller i ridningen også, hvis du har tilvalgt rideanalyse i din booking), og lave undersøgelser af din hests udfordringer og problemer. Jeg skal typisk se hesten mønstret på hårdt og blødt underlag ligeud og i longe, hvis din hest kan det.

Små runde ikoner (9)

jeg udfører relevant behandling

Ud fra min undersøgelse af din hest og det, du har fortalt om dens udfordringer, udfører jeg relevant behandling af hesten. Det varierer meget i forhold til hestens problematikker og øvrige forhold hvad jeg vælger – du kan læse mere om mine behandlingsteknikker lidt længere nede. Optimalt for behandlingen (og undersøgelsen) er vi på fx en ridebane eller i et ridehus, hvor der er god plads til at hesten kan bevæge sig undervejs og hvor hesten føler sig tryg, så den kan overgive sig til behandlingen.

Små runde ikoner (10)

vi aftaler det videre forløb

Herfra aftaler vi et videre forløb, så vi kan fortsætte den gode udvikling for dig og din hest. Det kan være, at vi aftaler 1-2 opfølgende behandlinger, hvor du i mellemtiden supplerer med hjemmeøvelser. Det kan også være, at vi starter et længere forløb op med undervisning og behandling kombineret, hvis der skal større ændringer til i din hests ridning og bevægemønster for at forebygge tilbagefald og behov for behandling i fremtiden.

I nogle tilfælde kan hesten synes værre fordi den har frigivet spændinger og kompensationer, så de underliggende problemer træder tydeligt frem. Nogle gange kan det her blive relevant med en dyrlægeudredning, hvis du ikke allerede har fået foretaget det.

manuel behandling

Jeg bruger manuelle behandlingsteknikker som massage, udspænding, ledmobilisering, triggerpunkter, akupressur, bindevævsteknikker/myofascial release og teknikker fra kranio sakral terapien. Det er vigtigt at hesten er med i behandlingen og jeg benytter derfor primært blide behandlingsteknikker, der ikke provokerer smerte, for at hjælpe hestens nervesystem bedst muligt.

elektroterapi

Elektroterapi benytter jeg ofte både højfrekvens og lavfrekvens TENS for muskelafspænding og smertelindring samt NMES ved *neurologiske lidelser eller muskelatrofi.

kinesiotape

Ind i mellem benytter jeg kinesioteapi som et led i behandlingen fx for lymfedrænage eller proprioceptiv stimulering.

bevægelsesterapi

Øvelser og ændrede træningsrutiner er en stor del af et succesfuldt fysioterapeutisk forløb for din hest. Skader kommer ofte grundet uhensigtsmæssig belastning over længere tid og kroppen vil have kompenseret i lang tid. Derfor er det nødvendigt med træningsterapi for at ændre den neuromuskulære kodning og skabe nye sunde bevægelsesmønstre.

Design uden navn (17)

priser

Alle priser er inkl. moms

første behandling

1000,- kr

Ved første behandling er der altid sat god tid af til at få undersøgt og behandlet din hest. Beløbet dækker også de materialer jeg måtte bruge under behandlingen, bortset fra kinesiotape. 

opfølgende behandling

750,- kr

Hvis jeg har set din hest indenfor de seneste 6 måneder og der ikke er opstået væsentlige skader og lignende kan du booke en opfølgende behandling.

udviklingsforløb

fra 400,- kr

For mange heste og ryttere er det relevant at komme i et længere forløb med en blanding af fysioterapi, rideundervisning og træning fra jorden, for at afhjælpe uhensigtsmæssige bevægemønstre, som kan være årsagen til behovet for behandling.

kørsel

100,- kr

Du kan komme her med din hest eller jeg kan køre til dig, såfremt du bor indenfor 25 km af Stilling ved Skanderborg. Hvis jeg skal komme til dig skal du vælge “udkørende” og den rute, du skal med på, når du booker online og det koster 100,- kr pr stald.

Design uden navn (19)