lev din drøm
rid din drøm
Hvad enten du drømmer om at svæve mellem dressurøvelserne eller flyve over en stubmark i samhørighed med din hest, så er målet dit. Jeg viser dig vejen med et skræddersyet Rytterakademi forløb for dig og din hest.
Du er passioneret for din ridning og prioriterer først og fremmest din hests velfærd.
Du oplever måske modstand fra din hest; tvivl om hvordan du får din hest til at forstå, hvad du ønsker eller måske bekymrer du dig om det er et rimeligt krav at stille din hest mentalt eller fysisk.
Du ønsker at træne din hest på bedste vis, men du mangler teknikker til at få din hest til at bruge sig selv sundt, at bruge din krop, så den hjælper din hest eller viden om hvordan du skal sammensætte din hests træning.
Jeg er her for at guide dig og give dig de teknikker, du har brug for.
Du fortjener at have en ridetur der giver dig...
- Et smil på læben, sommerfugle i maven og fyldte energidepoter - hver gang!
- Følelsen af samhørighed og harmoni i jeres relation og ridning.
- Bevidsthed og klarhed om hvad du skal træne og hvordan for at nå dit mål - både i forhold til dig selv som rytter og i forhold til din ridehest.
- Frihed til at gøre lige dét du drømmer om med din hest, fordi du ved hvordan du kan træne strategisk og effektivt.
Jeg ved at det er muligt.
Case: Marie og Cheval
- Når kontinuerlig og dedikeret træning bliver synligt
Cheval i februar 2022
Cheval og Marie 6 måneder senere, august 2022
"Jeg har ikke travlt i min uddannelse af Cheval, for vores mål er ikke konkurrencer. Jeg er hesteejer, fordi han gør mig glad. Og den glæde bliver blot endnu større, når jeg rider på en balanceret, stærk og arbejdsvillig hest."
Det sidste halve år har Cheval udviklet sig meget positivt.
Jeg startede året med at rejse til Afrika i tre måneder, hvor Julie Herold trænede ham. Selvom Cheval fik en mindre inflammation på et bagben, og derfor kun måtte motioneres i skridt, rykkede han sig rigtig langt i den periode. Tre gange om ugen stod den på øvelser på staldgangen, skridtarbejde på banen eller fysioterapeutisk behandling. Og da jeg kom hjem igen, havde jeg en hest, som ikke flippede ud over at få slået nye sko på bagbenene, fordi han ikke kunne holde balancen, en hest med mere bredde mellem forbenene, mere løft i ryggen og endnu bedre balance under rytter. En stor fornøjelse at sætte sig op på igen!
Den gode bølge har jeg så redet videre på, og vi har især trænet slangebuer, slangegange, volter i varierende størrelse, overgange, schenkelvigning og versader. Minimum to gange om ugen laver jeg et udvalg af de mobiliserende øvelser, som Julie startede op, og sideløbende arbejder vi med klassisk konditionstræning i naturen.
I juni og august måned deltog jeg på to af Julies tredages ridelejre, og her begyndte vi lige så stille at arbejde med samling. Det foregår på den måde, at jeg beder om fremdrift indtil, jeg kan høre de aktive bagben, som kommer med en karakteristisk dump lyd i hovens landing. Samtidig ser jeg min krop som en urskive. Når vi drejer, flytter jeg mig til klokken 11 eller klokken 13, eller længere ned på urskiven afhængig af, hvor stort et drejsignal jeg skal give.
Når ovenstående er på plads, kan jeg begynde at bede om samling. Her forestiller jeg mig, at der går en snor fra Chevals brystben op til mit kønsben i sadlen. Den snor skal jeg forsigtigt trække op i og med et let tag i tøjlen give signal til en halv parade. Når Cheval bremser i den halve parade, skal ”snoren” hjælpe ham med at løfte sin ryg, aktiverer bagbenene og samle sig under mig. Det handler altså ikke om, at jeg skal bære ham på tøjlen, men om at han selv samler sig under mig. Inden jeg giver signalet, forestiller jeg mig snoren og forsøger at mærke, hvordan den er afslappet, mens vi skridter frisk fremad. Jeg ser en snor, der tager kontakt, og jeg forestiller mig, hvordan vi ser ud som ekvipage, hvis jeg stod inde på midterlinjen og kiggede på. Det hjælper mig at have de billeder i hovedet, fordi jeg får en klar intention med min ridning, som Cheval kan reagere på.
Det er de første skridt på vejen til samling, og både Cheval og jeg synes, det er svært. På nuværende tidspunkt arbejder vi med det i små momenter og med flere pauser gennem en ridetime på cirka 45 minutter.
Jeg har ikke travlt i min uddannelse af Cheval, for vores mål er ikke konkurrencer. Jeg er hesteejer, fordi han gør mig glad. Og den glæde bliver blot endnu større, når jeg rider på en balanceret, stærk og arbejdsvillig hest.
Samværet og ridningen skal være sjovt og sundt - for både dig og din hest
Desværre var det ikke altid sådan for mig.
Engang føltes det lidt som et lotteri. Uden nogen idé om, hvad der kunne udløse den rette "gevinst", spillede jeg i det mange timer hver uge uden at vide om det rykkede noget på kort eller lang sigt. Ind i mellem var jeg heldig og ramte jackpot og fik en virkelig god ridetur, hvor jeg følte mig dybt forbundet med min hest.
Men du behøver ikke nøjes med at spille i lotteriet.
I dag ved jeg, hvilke faktorer og kompetencer, der skal være til stede, og du kan derfor vinde i lotteriet hver gang du rider - hvis du vælger det.
Jeg hedder Julie Herold, er fysioterapeut for mennesker og heste, og jeg er selv passioneret hestemenneske og klar til at guide dig til flere rideture i dyb forbindelse med din hest.
Jeg hjælper dig med at udvikle dig som rytter, så du kan ride i harmoni og samhørighed med din hest og du får kompetencerne til at tilrettelægge og udføre et alsidigt træningsforløb, der tager højde for din hests mentale og fysiske kapacitet, så den bliver stærkere, mere balanceret og din makker i mange år endnu.
Jeg tror på, at det er dig, som rytter, der kan hjælpe din hest bedst muligt. Lad mig guide dig.
Rytterakademiet
En hel sommer med fuld fokus på dig og din hest og jeres fælles udvikling.
Og når du er igennem ved du præcist hvordan dig og din hest skal arbejde målrettet videre mod jeres fælles drøm - i et harmonisk og sundt partnerskab.
Ophold med fordybelse
Det er på 3-dages opholdene at magien sker - her får du sat alle elementerne af dit hårde arbejde samme og her arbejder vi hands-on med dig og din hest ud fra præcis de udfordringer dig og din hest har samt de relevante temaer.
Online undervisningssessioner
Mellem opholdene holder vi online undervisningssessioner. Hver online undervisningssession vil enten have et forudbestemt tema eller være sparring/feedback på en opgave eller video af din hestetræning.
Opgaver
Det er dig, der skal lave arbejdet i dit Rytterakademi-forløb. Derfor vil der løbende være opgaver, som du skal lave. Hyppigheden og indhold aftaler vi og de vil ofte danne grundlag for de online undervisningssessioner.
BONUS: Online undervisningsmateriale
Du får i forbindelse med Rytterakademiet adgang til nogle af mine online kurser: Få et stærkere sæde med Ryttertræning, Bomtræning A-Z samt Guidede Ridelektioner.
Temaer, vi kommer til at dykke i dybden med undervejs
Ryttertræning
Du får adgang til Ryttertrænings-forløbet, som er et 12-ugers træningsprogram målrettet ryttere, der ønsker at udvikle et stærkt sæde.
Praktisk anvendt anatomi og biomekanik
Du får kendskab til hvordan hestens krop er sat sammen og du får trænet dit øje, så du kan vurdere om din hest bruger sig sundt og spotte tidlige tegn på problemer.
Gymnasticering fra jorden og fra ryggen
Træning fra jorden og ryggen er effektivt til løbende at tjekke op på din hests bevægemønster og du kan hurtigt se effekten af forskellige øvelser og løsne op for spændinger i din hest.
Hestens psykologi og læringsteori
Helt grundlæggende for al effektiv og hestevenlig kommunikation er en forståelse for din hests sind og mentale kapacitet baseret på videnskabens fund og etiske overvejelser - samtidigt bidrager det med effektive træningsteknikker, som du kan løse langt størstedelen af adfærdsproblemer med.
Opstilling og rytterens indvirkning
Hele vejen igennem kommer vi til at have fokus på dig og hvordan du bruger din krop når du rider til at give signaler med og til at guide din hest. Når du kommer i balance, kommer din hest også i bedre balance og du vil samtidigt få styr på hvilke signaler du skal bruge hvornår.
Bevægelsesterapi og dynamiske mobiliserende øvelser
Alle heste har nogle specifikke udfordringer og du vil lære at sætte øvelser i gang specifikt for dette - lidt ligesom et personligt træningsprogram, så din hest bliver stærkere, mere symmetrisk og i mindre risiko for skader.
Bomtræning og (løs)springning
Du får styr på bomtræning og springning og hvordan du bruger dette som et effektivt træningsredskab til din hest - til at styrke din hests proprioception, koordination, styrke og muskelopbygning.
Mentaltræning og intention
Tankens kraft har stor betydning for din ridning. Du skal ville det med hver en fiber. Og det får du selvfølgeligt teknikker til - således, at du kan styre din hest for dine tanker.
Træningsplanlægning
Strukturen af din træning - træningsintensitet, træningsdage, restitution og indhold - er vigtigt for at du når dine mål med en sund og holdbar ridehest, der er klar til at arbejde.
Case: Nanna & Wilma
- vejen til et harmonisk og blødt partnerskab
Få dine drømme indenfor rækkevidde
og invester i udvikling af dig selv og din hest til et helt nyt niveau - til brug her og nu og i hele dit fremtidige hesteliv.
Forløbet strækker sig over 4 eller 5 måneder og vi aftaler de enkelte gange, så det passer i din kalender og så du har tid til at arbejde videre med dine hjemmeopgaver.
Du får 3 ophold á 3 dage med fuld fokus på dig og din hests udvikling fyldt med hands-on workshops og lektioner. Derudover er der 5 online undervisningsgange , så du cirka hver 2. uge har mig at sparre med enten fysisk eller online.
Du får styr på at skabe den gode ridetur hver gang og viden om hvordan du tilrettelægger og udfører sund træning til glæde for dig og din hest.
Din investering
21.000,- kr inkl. moms
(Mulighed for ratebetaling - 4 rater á 5.500,- kr inkl. moms)
Fordi jeg vil sikre, at vi er det rette match, skal jeg se en kort video af dig og din hest og have en kort snak med dig om dine mål og dine forventninger til forløbet.
Når du investerer i det udviklende Rytterakademi-forløb får du samtidigt adgang til følgende online-kurser og ekstra-materiale (værdi over 2950,- kr):